© 2016 by Optimal Kiropraktorklinikk

  • Black Facebook Icon

Hva er svimmelhet?

Svimmelhet kan defineres som en følelse av desorientering i rommet.

 

Svimmelhet kan være en normal reaksjon på en unormal situasjon. Den kan skyldes uvante bevegelser, uvante synsinntrykk, tretthet, usikkerhet eller sterke følelser. I disse tilfellene er svimmelheten kortvarig. Du vet selv hvorfor svimmelheten kommer, og den utgjør ikke noe helseproblem.

 

Andre ganger kan svimmelheten komme uforutsett. Kanskje er den så kraftig at du får problemer med å holde deg oppreist. Kanskje blir du kvalm og kaster opp. Selv om svimmelheten ikke er så kraftig, kan den være langvarig og bli et problem i hverdagen. I disse tilfellene er svimmelheten en unormal reaksjon i en normal situasjon. Du føler deg svimmel i situasjoner som tidligere ikke medførte noe problem. I disse tilfeller kan det være fint å oppsøke helsepersonell for å finne årsaken til din svimmelhet.

Informasjon Svimmelhet

Her finner du informasjonsbrosjyrer for svimmelhet i pdf-format som kan lastes ned og skrives ut.

Brosjyrene er utviklet av audiopedagog Anne Britt Losnegård og Kompetansesenteret som ledd i et prosjekt i samarbeid med Hørselshemmedes landsforbund (HLF).

Link til brosjyrene

Treningsprogram Svimmelhet

Balansesystemet vårt er svært fleksibelt og vil ofte komme seg etter en skade.

Trening og øvelser spiller en viktig rolle i tilhelingsprosessen. Du vil bli mer svimmel og kanskje føle deg uvel og utmattet når du trener, men dette vil bli bedre etter hvert.
 

Følgende treningsprogram for svimmelhetsymptomer, er utviklet av professor Måns Magnusson, og kan brukes som selvhjelp mot mild svimmelhet. Oppsøk gjerne helsepersonell for din svimmelhet for du begynner. 

Treningsprogram Svimmelhet

Svimmelhetsskjema

Dersom du oppsøker OK-klinikk pga svimmelhet, er det ønskelig at du fyller ut dette skjemaet før du kommer, slik at vi best mulig kan hjelpe deg! :)

Informasjonen på denne siden er hentet fra Balanselabriatoriet. Dette er et kompetansesenter for vestibulære sykdommer ved Haukeland universitetssykehus.